Status på årets Action Now-løfter

Se hvilke Glimt-partnere som har gjennomført sine Action Now-løfter. Bildet er fra ryddeaksjonen til Salten Aqua tidligere i vår.

Annonse:

Vi er halvveis inn i 2024, og flere av Glimt-partnerne har allerede gjennomført sine Action Now-løfter.

Et Action Now-løfte kan være alt fra små til store handlinger, internt eller eksternt, så lenge det representerer en positiv endring som ikke allerede er planlagt. På slutten av året skal én partner kunne smykke seg med tittelen «Årets Action Now bedrift». Vinneren kåres av en intern jury i Bodø/Glimt. 

Norconsult, K.Hansen Optik, HYR, TQC, Salten Aqua, Indira og Elektrogruppen er noen av partnerne som har gjennomført sine løfter.

Allerede i mai plukket 16 ansatte i Norconsult søppel langs elveparken under riksvei 80.

– Bodøelv ligger oss spesielt varmt om hjertet etter at mange av oss jobbet med riksvei 80 prosjektet der ivaretakelse av elven var viktig. Vi er stolte av at veiprosjektet til slutt var med på å gjøre eleven mer tilgjengelig og at området der elven krysser under veien faktisk ble finalist til Bodø kommunes arkitekturpris. Før fuglene kom brukte 16 ansatte ettermiddagen og kvelden sin på å plukke søppel langs elva. Det ble en koselig og sosial kveld, forteller Anna Gjörup, gruppeleder VA/Miljø Norconsult Bodø.

Også HYR valgte søppelplukking som en del av sitt Action Now-løfte. I tillegg har HYR hatt fokus på helse, og har derfor valgt å dekke 200 kroner av medarbeiderne sine treningsabonnement. 

Salten Aqua valgte å fokusere sitt løfte på marin forsøpling. I mai samlet de 40 ungdommer fra Saltdal og Fauske videregående skole til en ryddeaksjon i Skjerstadfjorden. Det ble satt av to dager til rydding av strandlinjen mellom Fauske og Rognan. Totalt ble det fylt 26 søppelsekker. Funnene fra strandryddingen ble registrert i Salten Aquas egen ryddeportal, gjennom medlemskap i organisasjonen Hold Norge Rent. 

I samarbeid med Kirkens Bymisjon hjalp K. Hansen Optikk 30 barnefamilier med briller til ungene som trengte det. Til høsten skal de sette av en hel dag for å bidra til de barna som trenger det.

Du fikk kanskje med deg at Glimt deltok på TQC sin årlige frivillighetsdag på Drag? Gjennom Action Now-løftet hadde TQC et mål om å få med seg minst to underleverandører til frivillighetsdagen. I tillegg til Glimt  var Ellingsen Seafood og en lokal maskinentreprenør på plass.

Indira har fokus på utdanning i sitt Action Now-løfte. I løftet som ble levert i vår lovte de å tilknytte seg minst tre bachelor- og/eller masterstudenter.

– Vi i Indira synes at Action Now-løftene er et helt supert initiativ, og vi jobber iherdig med å holde våre løfter. I Indira har i vår hatt tre bachelor- og masterstudenter som har skrevet oppgave i samarbeid med oss. Inne på temaet forskning og innovasjon, har vi også nylig blitt enige med UiT om et samarbeid. Indira skal bidra som en casebedrift i et nyoppstartet emne som heter «bærekraftig innovasjon», hvor studenter skal få prøve seg på å utvikle løsninger på våre problemstillinger knyttet til bærekraft. Vi ser på dette som en super mulighet til å utvikle relasjoner med innovasjonstalenter, samt å få hjelp til å finne bærekraftige løsninger, forteller Frank Martin Fossland i Indira. 

Elektro AS har utviklet et E-læringskurs med Petter Schjerven. Kurset er i tre deler og tar for seg følgende punkter:

  • Grunnleggende kunnskap om bærekraft
  • Bransjens utfordringer og løsninger
  • Bli bevisst på viktigheten og hva man selv kan bidra med
  • Hvordan ta bærekraftige valg innenfor tekniske fag!»

Kursprogrammet tilbys de 700 ansatte i Elektro AS, gjennom opplæringsplattform, Elektroakademiet.

 

Annonse fra Eliteserien: