Ulrik Saltnes og Albert Grønbæk feirer sistnevntes scoring mot Tromsø 16. mai 2024 på Aspmyra stadion i Bodø

Statistikken er på Glimts side før midtukekamp

Bodø/Glimt er på revansjetokt mot Sandefjord. Alt du trenger å vite før Sandefjord-kampen

Annonse:

En tøff Glimt-uke er historie. Denne uka spilles de to siste kampene før Eliteserien tar EM-pause i juni. Først møter Glimt et hardtarbeidende Sandefjord på Aspmyra onsdag, før turen går til Haugesund på søndag. 

Etter "kun" ett poeng på to kamper i forrige uke har Glimt-gutta litt å revansjere før Sandefjord kommer på besøk til Bodø. Det hele startet da de helgule tapte 0–1 for HamKam på Briskeby andre pinsedag. Fire dager senere skulle Glimt slå tilbake, men KFUM gjorde det vanskelig for Glimt på eget kunstgress. 

T HamKam-Bodø/Glimt (1-0) 20.05.2024 17:00 Briskeby
U Bodø/Glimt-KFUM (2-2) 24.05.2024 19:00 Aspmyra stadion
U Bodø/Glimt-Sandefjord Fotball (1-1) 29.05.2024 19:00 Aspmyra stadion
Eliteserien
TV 2
S Haugesund-Bodø/Glimt (0-1) 02.06.2024 17:00 Haugesund Sparebank Arena
S Sarpsborg 08-Bodø/Glimt (1-2) 28.06.2024 19:00 Sarpsborg st KG

For å sitere Patrick Berg så "spilte de energien ut av Glimt", og de nyopprykkede fra Ekeberg i Oslo tok med seg ett poeng hjem til hovedstaden. Det var riktignok Glimt som, oppskriftsmessig tok ledelsen, herlig anført av Jens Petter Hauge som la igjen ballen til Albert Grønbæk. Like etterpå utliknet Petter Nosa Dahl, som er lånt ut fra Glimt til KFUM for gjestene før de rødhviteblå tok ledelsen i andre omgang. 

Glimt skrudde om tempoet og fikk utlikningen sin ved Jens Petter Hauge, men alt i alt var det fortjent at det ble poengdeling. KFUM imponerte mange med sin taktiske kampplan i Bodø, og Glimt har fått litt å jobbe med de siste dagene. 

Uberegnelige Sandefjord

Sandefjord har ikke fått en veldig god start på sesongen resultatmessig. Laget fra hvalfangerbyen ligger nest sist i Eliteserien, á poeng med Tromsø som befinner seg like bak. 

Til tross for svake resultater er det nok mange som mener at de blå har fått for dårlig betalt i poeng ut ifra spill og sjanser. I helgen tapte de for eksempel 1–2 borte for Haugesund, i en kamp de ifølge rapportene var det beste laget. 

Faris Pemi Moumbagna og Nino Zugelj jubler for sistnevntes scoring mot Sandefjord i 2023
Faris Pemi Moumbagna og Nino Zugelj jubler for sistnevntes scoring mot Sandefjord i 2023

Sandefjord har også glimret til på motsatt side av skalaen. Blant annet slo Sandefjord Molde hele 3–1 på hjemmebane i starten av mai, før de runden etter slo bunnkollega Sarpsborg 08 hele 4–1 på eget gress. Men så har det stoppet opp. Sandefjord står nå med tre strake tap i ligaen, og har kun tatt ett poeng totalt utover de nevnte seirene. 

Poenget kom borte mot Odd i runde tre, og er dermed Sandefjords eneste poeng på bortebane i Eliteserien 2024. I cupen har det heller ikke vært noe å rope hurra for for hvalfangerne. Sandefjord røk for andre året på rad ut allerede i den første cuprunden. 

Tre tap på rad er altså status for Sandefjord før møtet med Bodø/Glimt på Aspmyra. Brann (2–1), Viking (3–0) og Haugesund (2–1) har alle blitt for sterke for Sandefjord.

Se høydepunkter fra Sandefjords seier mot Molde nedenfor: 


Fremskyndet midtukekamp

Kampen mellom Bodø/Glimt og Sandefjord er egentlig en runde 19-kamp, men er flyttet fra august til førstkommende onsdag for å optimalisere Glimts forberedelser til play off-runden. 

Sommerens Europa-eventyr starter for Glimt 23. eller 24. juli. Allerede 19. juni trekkes Glimts motstander, og vi får svaret på om Glimt starter hjemme eller borte. 

Det som derimot er sikkert er at Glimt starter i den andre kvalifiseringsrunden i Champions League. Det betyr at Glimt er minimum sikret å skulle spille play off til Conference League. De helgule har i år, i likhet med i 2022 og i 2021 et ekstra sikkerhetsnett. I 2023 var Glimt avhengige av å vinne samtlige kvalikkrunder for å ta seg til gruppespill. 

Forskjellen fra tidligere er at Glimt går inn først i andre runde, noe som gjør at Glimt må tape samtlige runder for å ikke skulle spille gruppespill, eller seriespill som det nå er i Champions og Europa League. Se full oversikt over Glimts Europa-sommer nedenfor. Vanskelig å lese? Klikk her for større bilde

Men det er Sandefjord-kampen på Aspmyra dette egentlig skulle handle om. I skrivende stund er det solgt over 5100 billetter til kampen, og det er fortsatt godt med plass til flere. Sikre deg plass på den siste hjemmekampen på Aspmyra før fotballferien ved å klikke her.

Oversikten viser Glimts vei inn i europeisk gruppespill høsten 2024. Bodø/Glimt starter i andre kvalifiseringsrunde i Champions League. Kampene spilles 23./24. juli med retur 30./31. juli. Dersom Glimt vinner går de videre til tredje runde i Champions League. Ved tap rykker de helgule ned til tredje runde i Europa League.
Bodø/Glimt starter i andre kvalifiseringsrunde i Champions League. Kampene spilles 23./24. juli med retur 30./31. juli.

For statistikknerdene

Sandefjord har vært en vrien nøtt for Glimt i flere år. De helgule har stort sett stukket av med seieren, men kampene har ofte vært veldig tette, jevne og tøffe for Glimt. Sandefjord er et spillende lag som har evnet å kjempe med Glimt selv i sesonger der lagene har befunnet seg i hver sin ende av tabellen. 

Lagene har møttes totalt tjue ganger og det er ingen tvil om at Bodø/Glimt har det statistiske overtaket. Glimt har vunnet tolv ganger, og de siste åtte kampene fordeler seg likt mellom Sandefjord-seier og uavgjort. På ti forsøk har aldri Sandefjord maktet å vinne på Aspmyra, men to ganger har de reist hjem med ett poeng. Det skjedde sist i 2018, da lagene spilte 1–1. Samme resultat ble det også i 2011, da lagene møttes i Adeccoligaen. 

Sist gang Sandefjord slo Bodø/Glimt var i Vestfold i 2021. Glimt vant til slutt ligaen med kun tre tap, og det tredje av de kom borte mot Sandefjord i slutten av juni.

Mot Sandefjord i 2020 scoret Sondre Brunstad Fet tidenes raskeste Glimt-mål. Se det nedenfor: 

Glimt har scoret 15 mål mer enn Sandefjord på de tjue oppgjørene, og har en målforskjell på 38–23. I fjor scoret Glimt hele ni mål mot Sandefjord på de to kampene som ble spilt i serien, men Sandefjord ga de helgule kamp helt til døra. I Sandefjord endte kampen til slutt 5–2 i favør Glimt, mens oppgjøret i Bodø endte med 4–3-seier til Glimt snudde 0–1 til 3–1 i løpet av fem minutter i første omgang. 

Slik har de siste oppgjørene endt: 

ÅrstallHjemmelagBortelagResultatGlimts målscorereTurnering
2023Bodø/GlimtSandefjord4-3Moumbagna, Zugelj, Grønbæk, SaltnesEliteserien
2023SandefjordBodø/Glimt2-5Grønbæk (2), Pellegrino, Moumbagna, SaltnesEliteserien
2022Bodø/GlimtSandefjord4-1Vetlesen (2), Wembangomo, PellegrinoEliteserien
2022SandefjordBodø/Glimt1-2Boniface, SaltnesEliteserien
2021Bodø/GlimtSandefjord1-0VetlesenEliteserien
2021SandefjordBodø/Glimt1-0 Eliteserien
2020Bodø/GlimtSandefjord2-1Fet, SaltnesEliteserien
2020SandefjordBodø/Glimt2-1Boniface, SaltnesEliteserien
2018SandefjordBodø/Glimt1-1BjørnbakEliteserien
2018Bodø/GlimtSandefjord1-1ÁngelEliteserien
2015Bodø/GlimtSandefjord2-1Moe, FurebotnEliteserien
2015SandefjordBodø/Glimt3-1FurebotnEliteserien

Hør hva trener Kjetil Knutsen sier før kampen nedenfor:

Hør hva Jostein Gundersen sier før kampen nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: