Referat fra supportermøte

Tirsdag kveld arrangerte klubben åpent supportermøte.

Annonse:

Rundt 40 supportere hadde møtt opp i Aspmyra Sportsbar. Jonas Ueland Kolstad ledet møtet, som var bygd opp med innledende informasjon fra ulike ledere i klubben, og deretter påfølgende spørsmålsrunde. 

Styreleder Inge Henning Andersen (økonomi/administrasjon):

- Den 18. mars overtok jeg som styreleder i klubben. Årsmøtet hadde et vedtatt et budsjett på 54 millioner kroner, som er det det mest ambisiøse budsjett klubben har hatt, fortalte Andersen. 

- Styret var tidlig klar over at det var et gap mellom utgifter og inntekter, og det har vært arbeidet gjennom hele året med å tette dette gapet. I dette arbeidet var den løpende prognosen viktig for økonomistyringen, men 5. desember ble det identifisert et alvorlig avvik knyttet til arbeidet med prognosen, fortsatte styrelederen.  

Tre punkter for underskuddet
Det var to hovedgrunner til at prognosen synliggjorde et mulig underskudd som kunne bli mye større enn forventet. 

1) 2,0 millioner skyldes tre større poster (sluttoppgjør fra treningsleir, mindre støtte for akademiet gjennom markeds- og mediaavtalen og feilkalkulering i lønn) som var feilberegnet/ikke ført i prognosen i september.  
2) 1,7 millioner skyldes flere mindre poster hvor prognosen slår feil, kostnader som blir høyere enn forventet og svikt i ulike inntektsposter. 

- Dette skjedde på vår vakt, og vi tar ansvaret for det, sa Andersen.

Andersen fortalte om et samlet styre og en handlekraftig administrasjon i Glimt har siden desember jobbet hardt og målrettet for å forbedre årsresultatet og gi klubben et best mulig utgangspunkt for 2019. I denne prosessen har bl.a. også Sparebank 1 Regnskapshuset Nord-Norge sett nærmere på hvorfor prognosen ble feil, og peke på nødvendige endringer og forbedringer i klubb.

- Deres konklusjoner er sammenfallende med klubbens, og vi bruker erfaringen og kunnskapen vi har fått til å endre rolle-/ansvarsfordeling, etablere nødvendige rutiner og retningslinjer, samt å se på bruken av systemer for å sikre nødvendig kvalitet og kontroll i økonomifunksjonen.  

- Per i dag arbeider vi med å levere et årsresultat på i underkant av 2 mill. kroner og at klubben kommer til å rapportere i grønn sone også per 31. desember 2018, avsluttet Andersen. 

Leder for akademiet, Gregg Broughton

Leder for akademiet, Gregg Broughton, brukte sine fem minutter til å fortelle om status i akademiet. 

- Seks spillere fikk i fjor proffkontrakt med klubben. Det betyr at vi per nå har ni spillere født mellom 2001-1998 med kontrakt, fortalte Broughton. 

- Vi er hver eneste dag i god dialog med A-laget om hvilke spillere fra akademiet som skal delta og være en del av A-lagets aktivitet. I nåværende sesongoppkjøring har flere av våre unge spillere spilt kamper sammen med A-laget og det er veldig bra, fortsatte han. 

I 2018 klarte B-laget å innfri ambisjonene og målet med å rykke opp til 3. divisjon, noe som er svært viktig for klubben.

I løpet av 2018 har akademiet også hatt utlyst mange (5 av 8) av stillingene som spillerutvikler i klubben. Disse stillingene ble utlyst både i Norge og i utlandet, og vi fikk over 200 søknader, fortalte Broughton. Etter vanlige prosedyrer for ansettelsesprosesser ble to nye trenere ansatt, i tillegg til at også tidligere spillerutviklere i klubben ble tilbydd nye kontrakter i akademiet. 

Akademiet har i sitt arbeid mye av oppmerksomheten på klubber og spillere i hele fylket. Det skal være muligheter for alle unge talenter i landsdelen å bli gode fotballspillere, uansett om du bor i Bodø, Leknes, Narvik eller Brønnøysund.

-Det er viktig for oss å følge med og tilrettelegge for spillere som ikke bor i byen, fortalte han. 

NTG ble også et tema. Broughton poengtere at deler av det som fremkom i media ikke medførte riktighet. Spillerne som går på NTG betaler ikke treningsavgift til klubben i tillegg, spillere som kommer fra familier med dårlig økonomi finner vi løsninger med, og det i noen tilfeller er det også mulig å ta et yrkesfaglig skoletilbud for å være en del av akademiet. Det viktige er å ha mulighet til å trene på dagtid, med et tilpasset skoletilbud, fortalte Broughton.

Hovedtrener Kjetil Knutsen og sportslig leder Aasmund Bjørkan 

- Ingen av oss på sport liker å selge spillere, åpnet Aasmund Bjørkan.

De siste to årene har Glimt solgt spillere for nærmere 30 millioner kroner. 

- Vi har den siste tiden gjort noen gode salg, men nå er det viktig for oss å fylle på med noen nye spillere inn, fortsatte Bjørkan.  

Det er to veier A-laget kan gå for å finne nye spillere. Den ene er gjennom akademiet, og gi rom for yngre spillere til å slå seg inn på laget. Den andre er utenfra. Lete etter gode spillere som kan passe inn på laget, og som kan løfte produktet vårt ytterligere.

- Det er viktig med en god gruppe, så å finne den rette spilleren tar tid, sa Bjørkan. Vi vil ha inn spillere med kvalitet i riktige posisjoner, men det må også klaffe med timing og økonomi. 

Hovedtrener Kjetil Knutsen fulgte deretter opp med å poengtere at;

- Vi har en utfordring nå, men det gir oss også en mulighet til å finne nye spillere skal kan ta oss ytterligere steg, fortalte hovedtrener Kjetil Knutsen. 

Målet til klubben er å være en stabil eliteserieklubb. I fjor hadde Bodø/Glimt 14 uavgjorte kamper. Vi slapp inn 35 mål og scoret 32 mål.

- Vi er ikke fornøyd med antallet mål vi scoret i fjor, fortalte Knutsen. Det må vi forbedre. Nå er jobbe vi knallhardt frem til sesongstart.

- Vi må ha ett solid lag, med mer løpskraft. Vi ønsker å jobbe med det offensive spillet og bli ett lag som kan styre kamper, fortsatte Knutsen. 

Salg- og markedsansvarlig Ørjan Heldal

Salgs- og arrangementsansvarlig Ørjan Heldal informerte om neste års sesong på Aspmyra. 

- Vi har gjort visse tiltak for å forbedre kampopplevelsen. Ett av disse er å stenge av E-feltet og øverst på J-feltet. Det har vi gjort for å sentrere publikum på hovedribunen. Målet vårt med det er å skape en mer tettere publikumsopplevelse, med mer samhold og liv på tribunen. Vi jobber med å få til mer pyro effekter og, fortalte Heldal. 

- I tillegg blir hele F-feltet til Coop Familietribune. Her blir det barnevennlig, og vi planlegger diverse moro som skal skje der. Ansiktsmaling, tegning, Putte som kommer innom... Vi lufter flere idéer. Her er det også veldig gode priser. For to voksne og to barn koster vil sesongkortene for hele familien samlet koste 3000 kroner, fortsatte han. 

Klubben vil også gi 50% av inntektene av billettsalget tilbake til J-feltet på alle solgte sesongkort over 50 stykker på J-feltet.

- Ved å gjøre det, håper vi at vi kan bidra med inntekter også til supporterne, og samtidig få flere på tribunene. Ønsket er selvfølgelig at det kan være med å bidra til kule tifoer og diverse, avsluttet han. 

Han introduserte også klubbens nye supporterkoordinator, Janne Kristine Ruden. 

Bodø/Glimt takker for et fint møte! 

Annonse fra Eliteserien: