Poengkongen er tilbake: – Jeg har ikke tenkt på annet

Den danske poengkongen fra 2020-sesongen er tilbake i Bodø

Annonse:

Han signerte for Bodø/Glimt foran klubbens første sesong tilbake i Eliteserien etter nedrykket i 2016. Danske Philip Zinckernagel ble en viktig bidragsyter til at Bodø/Glimt gikk fra å være en klokkeklar dumpekandidat til seriemester i løpet av et par sesonger. 

Pressebilder her - krediteres følgende: Rune Larsen (Bodø/Glimt)

I 2019 tok det for alvor av da han sammen med lagkameratene sine tok et imponerende og overraskende seriesølv, og året etter var det ingen som så seg tilbake. Philip Zinckernagel ble i 2020 tidenes poengkonge i Eliteserien med 19 scoringer og 18 assister. Rekorden sto i tre år før Amahl Pellegrino i fjor overtok rekorden. Assistrekorden på 18 står derimot fortsatt. 

Philip Zinckernagel kronet et helt ellevilt 2020 med seriegull og tittelen "Årets spiller i Eliteserien". Etter sesongen tok han fatt på karrieren utenfor Skandinavias grenser da han signerte for den engelske klubben Watford. Nå vender altså dansken igjen snuten tilbake til Bodø og Glimt, der det hele på mange måter startet. 

Philip Zinckernagel med ryggen mot kamera er i ferd med å heade inn Glimts scoring hjemme mot Vålerenga i Eliteserien 2020
Philip Zinckernagel like før han headet inn scoring mot Vålerenga på Aspmyra i 2020

– Det blir superfett

Sent lørdag kveld landet Glimts nye, gamle superstjerne i Bodø og et hektisk program med medisinsk sjekk og fotografering ventet dansken. Vi fikk en lynrask prat med Zinckernagel mellom slagene. 

–Det er fantasisk. Jeg har ikke tenkt på noen annet siden jeg fikk muligheten til å snakke med klubben. Det blir superfett.

Vingen kommer til Glimt på et lån fra belgiske Club Brugge, et lån som strekker seg ut sesongen 2024. I fjor høst spilte Zinckernagel for Club Brugge mot Bodø/Glimt, der han assisterte Hans Vanaken som scoret kampens eneste mål. 

– Formen er fin. Jeg kommer hurtig tilbake i kampform, så formen er det ingenting å si på. 

Vi vil komme tilbake med et lengre intervju med Philip Zinckernagel til uka når han har mer tid til å snakke med glimt.no

Hans første scoring for Glimt kom på bortebane mot Melbo i cupen i 2018, mens hans første scoring i Eliteserien kom på bortebane i Molde da Glimt overraskende vant 2–1 i Rosenes by. I sine tre første sesonger i Bodø scoret Zinckernagel 35 mål på over 80 kamper i helgult. Blant annet dette da Glimt borte i Drammen sikret klubbens aller første seriegull: 

Se alle Zinckernagels scoringer og asist for Glimt i Eliteserien fra 2018 til 2020 ved å klikke her

Annonse fra Eliteserien: