Magnus Fagervik Antonsen har skrevet proffkontrakt med Glimt. Her holder han en gul drakt opp foran spillertunellen på Aspmyra.

Magnus signerer proffkontrakt

Magnus Fagervik Antonsen (18) signerer proffkontrakt med Bodø/Glimt.

Annonse:

Om foto i saken benyttes av media, krediter Rune Larsen/Bodø/Glimt. 

– Det er veldig artig at Bodø/Glimt tror på meg, så det er i hvert fall et steg framover. Det betyr at jeg gjør noe rett, sier Fagervik Antonsen til glimt.no. 

Unggutten, som fylte 18 år tidligere i år, har skrevet under på en proffkontrakt som strekker seg fram til sommeren 2027. 

Søndag spiller A-laget kamp mot Brann i Bergen. Vil du på kamp, kjøp billetter her. Samme dag spiller Glimt 2 klokken 16:00 hjemme mot Fløya på Aspmyra. 

Fikk debuten

I store deler av 2024 har Fagervik Antonsen, som spiller høyreback, trent med A-laget. Han fikk også debuten for A-laget borte mot Mosjøen i cupen i fjor. I år fikk han muligheten både mot Brønnøysund og Junkeren.

– Jeg har fått trent mye med A-laget, og jeg syns selv at jeg var i en god flyt, men så kom hodesmellen i sommer, sier han. 

I en treningskamp mot Strømsgodset skallet han med en motspiller. En skade han slet med i en lengre periode, men nå lyser hverdagen igjen. 

– Nå er det trening hver dag, så det er godt å være med. Jeg er på rett vei, så er det nå det blir artig, sier Fagervik Antonsen smilende. 

Nylig kom det ny episode av Glimt-podkasten 4-3-3: Direkte! Se episoden her: 

– Fantastisk

Tidligere Glimt-spiller, nå trener i akademiet, Thomas Jacobsen, har fulgt Fagervik Antonsen over en lengre periode. Han er godt fornøyd med utviklingen til backen. 

– Det er hardt arbeid over tid for Magnus sin del. Han har fysiske egenskaper som A-laget liker, og som han har vist fram på trening der. Vi er godt fornøyd med jobben Magnus har gjort, men han skjønner også at det er nå jobben virkelig begynner, sier Jacobsen til glimt.no. 

Leder for akademiet, Tarald Laugsand, er glad for at Fagervik Antonsen får proffkontrakt. 

– Det er helt fantastisk å gi en ung lokal gutt proffkontrakt, og Magnus har hatt en utrolig utvikling siden han kom til oss som 12-åring fra Grønnåsen. At han nå signerer sin første proffkontrakt er veldig bra, sier Laugsand. 

Trenerne Thomas Jacobsen og Thiago Martins er fornøyd med at Magnus Fagervik Antonsen nå får proffkontrakt.
Trenerne Thomas Jacobsen og Thiago Martins er fornøyd med at Magnus Fagervik Antonsen nå får proffkontrakt. 

 

Annonse fra Eliteserien: