Bilde av Jostein Gundersen som tar synsprøve hos optiker Klette.

Jostein Gundersen: – Et øye for detaljer

Bodøs eldste optiske forretning, etablert i 1906, har gjennom årene utført synstester på flere av Glimt-spillerne.

Annonse:

Klette Optikk har, siden Jacob Klette la opp som spiller, gjennomført sporadiske synstester av spillergruppen. I disse undersøkelsene har optikeren av og til avdekket synsutfordringer hos spillerne. Butikken i Bodø sentrum har nå etablert et mer strukturert samarbeid med det medisinske teamet hos Glimt for å gjennomføre grundigere synsundersøkelser av spillerne. Undersøkelsene har fokus på prestasjonsidrett, og dersom det avdekkes avvik, vil ulike løsninger vurderes og prøves ut.

Forskjell i synsskarpheten

– I Josteins tilfelle oppdaget det medisinske teamet at han hadde en liten forskjell i synsskarpheten mellom høyre og venstre øye. Synsundersøkelsen bekreftet dette, og vi tilpasset kontaktlinser for å utjevne forskjellen. I såpass marginale tilfeller er det ikke alltid gitt at fordelene med kontaktlinser veier opp for eventuelle ulemper, sier daglig leder Andreas Klette.

På dagens kontroll viste det seg at linsene til Jostein Gundersen har fungert utmerket etter en kort tilvenningsperiode. Forsvarspilleren mener at kontaktlinsene gir ham en fordel både på trening og i kamp.

Jostein Gundersen på besøk hos optiker Andreas Klette
Andreas Klette og Jostein Gundersen. Foto: Rune Larsen

Jakten på detaljer

– I mitt liv som toppidrettsutøver jakter jeg hele tiden på detaljer som kan gi meg en prestasjonsmessig fordel. I dette tilfellet kan du gjerne si at jeg har fått et "øye for detaljer", smiler Jostein Gundersen.

Godt syn er en viktig faktor for å oppnå bedre prestasjoner. Når øynene ikke fungerer optimalt, kan det påvirke ferdigheter som reaksjonstid, fokus, balanse, øye-hånd koordinasjon og perifert syn. Alle disse elementene er avgjørende for en kropp som skal prestere på sitt beste.

Jostein Gundersen henter ut nye kontaktlinser hos Klette Optikk. Foto: Rune Larsen
Jostein Gundersen henter ut nye kontaktlinser hos Klette Optikk. Foto: Rune Larsen

 

Annonse fra Eliteserien: