Helmersen er ny Glimt-spiller: – Jeg vet hva som bor i meg

Andreas Helmersen er Glimts nyeste angrepsvåpen.

Annonse:

Bildene i denne saken er tilgjengelig for media mot kreditering: Vilde Hiller Rasmussen/Bodø/Glimt

Etter imponerende spill i OBOS-ligaen for Egersund, har Andreas Klausen Helmersen skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2027-sesongen i Bodø/Glimt. 

– Det føles helt fantastisk, det er fryktelig godt og egentlig litt surrealistisk. Det er et par hakk opp fra hva jeg er vant til, så det ser veldig bra ut, sier Helmersen i sitt første intervju med glimt.no. 

Helmersen er toppscorer i OBOS-ligaen med 13 scoringer i 2024. 

– Merker ingenting

26-åringen fra Trondheim har hatt en lang vei til der han er i dag. Etter flere kneskader har Helmersen på imponerende vis kjempet seg tilbake til toppfotballen. 

– Jeg har egentlig bare gang på gang tatt opp arbeidshanskene og ikke tenkt så mye. Jeg har trent hardt på gymmen og gjort det jeg kan, også får man belønning av det harde arbeidet, sier Helmersen, som er tydelig på at kroppen nå endelig spiller på lag. 

– Nå er kroppen helt fin, og jeg merker ingenting. Fysikken spiller endelig på lag, og det er fryktelig godt. 

Se det første Glimt-intervjuet med Helmersen i videovinduet nedenfor: 

– En god utfordring

Helmersen startet karrieren i Rosenborg og ble lenge sett på som et stort talent. Han høstet eliteserieerfaring i Ranheim i 2018, og har siden den gang fått kamper for Raufoss, Hødd og Egersund. 

Nå tar han turen til Bodø for eliteseriespill igjen. 

– Jeg vet hva som bor i meg. Jeg har fått et lite innblikk i vår nå, så håper jeg virkelig det slår ut enda mer nå framover. Dette er en god utfordring, og jeg er klar for en sånn oppgave, og skal bare gjøre mitt beste fra dag én. 

Vil ut i Europa

Tirsdag 23. juli starter Bodø/Glimt jakten på Champions League. Da venter hjemmekamp mot enten Larne eller RFS i andre kvalifiseringsrunde. 

Helmersen er veldig interessert i en tur ut i Europa til høsten. 

– Jeg bare gleder meg, og håper på få bidratt så mye som mulig for å få muligheten til å spille i Champions League, noe alle spillere drømmer om. Jeg er klar for å bidra og gjøre mitt for at vi skal få det til, sier Helmersen. 

FK Bodø/Glimt ønsker Andreas Helmersen hjertelig velkommen på laget. Helmersen er tilgjengelig for spill allerede til fredagens kamp mot Odd på Aspmyra.

Andreas Helmersen poserer med målfeiring foran kamera i Glimt-drakt
Andreas Helmersen poserer med målfeiring foran kamera i Glimt-drakt

Annonse fra Eliteserien: