Grønbæk forlater Glimt: – Jeg har hatt en vanvittig god tid

Albert Grønbæk er klar for fransk fotball.

Annonse:

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Etter knappe to år i Bodø/Glimt, vender Albert Grønbæk snuten mot Frankrike og Rennes.

Dansken kom til Bodø fra AGF i august 2022, men nå er tiden i Glimt over for denne gang. 

– Det er vemodig, men jeg syns det er på riktig tidspunkt, og noe jeg har ønsket selv. Det er med blandede følelser at jeg reiser nå, for jeg har hatt en vanvittig god tid i Glimt, sier Albert Grønbæk til glimt.no. 

– Vemodig

Klubbene har den siste tiden forhandlet om en overgang, og mandag gikk alt i orden. 

– Albert har vært en viktig spiller for Bodø/Glimt de siste to årene. Vi har hatt en fantastisk reise sammen, og nå ønsker vi han lykke til i Frankrike, sier sportslig administrativ leder, Håvard Sakariassen. 

Grønbæk er tydelig på at han ville gi noe tilbake til Glimt når han forlater klubben. Glimt får nemlig en større overgangssum for spilleren. 

– Det er en veldig fin historie. Det betyr selvfølgelig mye at jeg kan gi igjen i forhold til det som Bodø/Glimt har gitt meg, så det setter jeg veldig pris på. Jeg er glad for at jeg kan gi klubben noe lukrativt for framtiden. Det er en fin avtale for begge parter, vi får begge mye ut av det, sier dansken. 

I forkant av kampen mot Sandefjord, snakket Albert Grønbæk med glimt.no om den kommende overgangen. Se hele intervjuet her: 

_DSC4199.JPG
Albert Grønbæk imponerte stort borte mot Ajax. Foto: Kent Even Grundstad

Takker hele klubben

I Bodø/Glimt har Grønbæk opplevd mye. Han har vunnet Eliteserien og på nåværende tidspunkt er han toppscorer i ligaen. 

Han oppsummerer tiden på følgende måte: 

– Jeg kom som en unggutt, og har vokst mye utenfor banen, men også på banen. Jeg syns Glimt har vært dyktig til å utvikle meg, og fått mye ut av meg. Det er to år som har gått veldig fort, og som kanskje har vært de beste i mitt liv. Det var selvfølgelig spesielt å vinne seriegull, det var mitt første trofé i seniorfotball, så det vil jeg aldri glemme. 

– Jeg vil egentlig bare si tusen takk til alle jeg har delt tiden med de siste to årene. Jeg ønsker alle fra laget og klubben alt det beste i framtiden, sier Grønbæk.

Totalt endte dansken med 88 kamper og 30 mål. Nå venter et nytt eventyr i franske Rennes. 

_DSC6881.jpg
Også borte mot Dinamo Zagreb gjorde Grønbæk seg bemerket. Foto: Kent Even Grundstad
Annonse fra Eliteserien: