Flere fotballspillere poserer foran kamera sammen.

Glimt inngår samarbeid med afrikansk akademi

FK Bodø/Glimt og Tijan Jaiteh Football Academy fra Gambia inngår et samarbeid.  

Annonse:

Sommeren 2024 hadde FK Bodø/Glimt besøk av to spillere fra akademiet i Gambia. Nå har akademiet og Bodø/Glimt inngått et femårig samarbeid.

– For oss i Bodø/Glimt er dette et svært spennende samarbeid på veldig mange nivå. Både sportslig og kulturelt vil dette kunne ha positive ringvirkninger, sier Frode Thomassen, daglig leder i Bodø/Glimt. 

– God mulighet

Samarbeidet betyr at flere spillere fra akademiet i Gambia kan bli å se på treningsopphold i Bodø de kommende årene. Det samme gjelder trenere fra akademiet. 

Akademiet ble startet av tidligere Brann-spiller Tijan Jaiteh. Han var også til stede i Bodø da to av spillerne besøkte byen og klubben tidligere i år.

– Jeg er veldig glad for dette samarbeidet med et av de beste lagene i Skandinavia. Det er en veldig god mulighet for fotballspillere i Gambia. Sammen med Bodø/Glimt har vi et ønske om å utvikle akademiet og spillerne der til en høy internasjonal standard, sier Jaiteh til glimt.no. 

Bodø/Glimt-trener Robert Hauge har kjent til Tijan Jaiteh helt siden han var i Brann for over ti år siden. Det samme har hovedtrener Kjetil Knutsen gjort. 

– Vi har hatt et godt bekjentskap over lang tid, og nå har Bodø/Glimt valgt å inngå et samarbeid med akademiet der, sier Hauge. 

– Gode relasjoner mellom personer hos oss og ved akademiet i Gambia gir et svært godt utgangspunkt for årene som kommer - og vi gleder oss til å ta fatt på samarbeidet, sier Thomassen. 

Mange spillere på Tijan Jaiteh Academy i Gambia poserer sammen.
Tijan Jaiteh Football Academy i Gambia. Foto: Privat

Takker klubben

Samarbeidet mellom partene er i gang allerede. Blant annet ble Hauge positivt overrasket over de to spillerne som besøkte Bodø/Glimt i sommer. 

– De klarte seg veldig godt, så det er spennende. Vi har lyst til å gi en hjelpende hånd, samtidig som de har mange gode fotballspillere vi har lyst til å være med å utvikle. Vi har lyst til å utvikle akademiet og enkeltspillerne, for å se hvor høyt nivå de kan nå, og kanskje blir noen av de Bodø/Glimt-spillere i framtiden, sier Robert Hauge. 

Tijan Jaiteh setter stor pris på at Glimt og akademiet nå skal samarbeide framover.

– Jeg ser fram til et fruktbart samarbeid med Bodø/Glimt, det beste laget i Norge, og jeg vil takke hele klubben for tilliten, sier han. 

Annonse fra Eliteserien: