GLIMT- Akademiet styrker satsningen
Akademiet kommer til å gjøre en del endringer fra høsten av. Barn og ungdom Akademiet
Endringene kommer etter en grundig prosess både internt i akademiet og etter dialog med de andre klubbene i Bodø-modellen.
– Vi kommer til å ta ned antallet spillere på sikt i Glimt-akademiet. Dette for å sikre best mulig kvalitet på lagene våre, samt sikre at spilletid og oppfølging blir så bra som mulig for spillerne. Vi kommer til å ha mellom 7-9 spillere i hver årgang, med unntak av den yngste årgangen som vil være 5-6 spillere, sier Stian Theting som er leder for Glimt-akademiet.
Den nye modellen
Hvert lag i Glimt-akademiet kommer framover til å bestå av to årganger:
- G13
- 14 spillere totalt
- 12 åringer: 5-6 spillere
- 13 åringer: 8-9 spillere
- G15
- 16-18 spillere totalt
- 14 + 15 åringer
- G17
- 16-18 spillere totalt
- 16 + 17 åringer
- G19/B-laget
- 16-18 spillere totalt
- 18 + 19(20) åringer
– Det nye i denne modellen i tillegg til færre spillere, er sammensettingen på G13-laget hvor man nå åpner for å ta inn 5-6 spillere som er 12 år. Dette betyr at vi går ned en årsklasse og tilbyr 12-åringer plass på vårt yngste satsingslag. Vi er klare over at det vil være delte meninger om dette, men vi mener det er beste måten å gjøre det på her i Bodø, sier Ørjan Berg som er leder for samfunnsavdelingen.
Klubbens ambisjoner for Glimt-akademiet er todelt, det ene er å utvikle lag, spillere, trenere til nasjonalt og internasjonalt nivå. Mens det andre er å inspirere og bidra til bedre fotballkvalitet lokalt og regionalt.
– For oss er det viktig å bruke ressursene i Glimt-akademiet på best mulig måte for å nå begge ambisjonene. Vi kommer sammen med klubbene i Bodø-modellen til å sette ned en arbeidsgruppe som skal jobbe fram tiltak innenfor spiller, trener- og klubbutvikling i Bodø. Ambisjonen er at dette inngår i en felles samarbeidsavtale mellom klubbene i Bodø-modellen og Bodø/Glimt, sier Theting.
– Gode løsninger på tvers av klubbene
Et annet vesentlig punkt i avtalen er videresalgsprosent til moderklubb ved salg til en tredje klubb. Det skilles mellom de klubbene som er kvalitetsklubb og de som ikke er det, og gir opptil 10 % til moderklubben av netto overgangsbeløp ved videresalg til tredje klubb.
– Vi mener det er riktig at klubbene som er kvalitetsklubb belønnes ekstra for det, og håper dette kan være med å inspirere de Bodø-klubbene som ikke er kvalitetsklubb til å bli det, sier Berg.
Theting og Berg berømmer klubbene i Bodø-modellen for konstruktiv dialog.
– Samarbeidsklimaet mellom klubbene i Bodø-modellen er veldig bra, det er vi svært takknemlige for. Man vil aldri være helt enige om alt, men i Bodø-modellen har vi god dialog og søker løsninger på tvers av klubbene, avslutter Berg og Theting.