Jens Petter Hauge i duell med en KFUM-spiller da lagene møttes på Aspmyra i mai 2024

Venter tøff batalje mot overraskelses-laget

Glimt reiser til Ekeberg i fin form

Annonse:

Bodø/Glimt er tilbake på vinnersporet etter to flotte seire på hjemmebane. Forrige fredag ble Odd sendt hjem med 1–3 på Aspmyra, før RFS fra den latviske hovedstaden ble flere nummer for små da de tapte 0–4 for Glimt i den første kampen i Champions League-kvalifiseringen. 

Det var to svært overbevisende og etterlengtede seire for Glimt etter 1–2-tapet i Sandefjord i forrige bortekamp. Lørdag venter ny bortekamp for våre helgule helter. Nå er det KFUM som venter i Eliteseriens 16. runde. 

KFUM har imponert stort i år, og kommer til oppgjøret mot serielederen med en meget imponerende seier i bagasjen. Mer om det litt lenger ned i artikkelen. 

Tilbake på vinnersporet

I de to siste kampene på Aspmyra har Glimt virkelig vist seg fra en god side. I oppgjøret mot Odd sist fredag dundret de helgule på fra start, og August Mikkelsen, som har vært i stor form den siste uka banket inn ledermålet i første omgang. 

Litt slurv bakover førte til at Odd fikk et mål, som senere viste seg å bli et trøstemål, og gikk til pause på stillingen 1–1. Så var det klart for Fredrik-show. Først trillet Sjøvold ballen iskaldt mellom beina på Odds sisteskanse, før Bjørkan fullførte kampen med 3–1-scoringen etter et nydelig Glimt-angrep et kvarters tid før slutt. 

Tirsdag var endelig Europa tilbake på Aspmyra, og for en start det ble for Glimt som tok et nærmest sikkert stikk i det første oppgjøret mot RFS fra Riga. Nevnte August Mikkelsen tok kommandoen fra start og scoret Glimts første for kvelden allerede før det var blitt kveld. Etter bare to minutter fikk han Aspmyra-publikummet på beina. 

Ulrik Saltnes, som i løpet av kvelden sørget for tre nye assist på konto ville også være med på scoringsfesten da han doblet ledelsen halvveis i første omgang. Med-helgelending Oscar Kapskarmo fikk også en enkel oppgave med å trille ballen i åpent mål etter flott spill. 3–0 til pause imponerer, men Glimt ga seg ikke der. August Mikkelsen ladet nemlig kanonen halvveis inn i andre omgang og fastsatte resultatet til 4–0 med et lekkert langskudd. 

Dermed kan vi konkludere med at Glimt har sett skarpe ut den siste uka. Nå venter et annet lag i form. 

Bilde fra oppvarmingen i kampen mellom KFUM og Odd på KFUM Arena. Foto: NTB
KFUM Arena, hvor Glimt spiller lørdag, er ligaens minste stadion. Kampen er utsolgt.

Venter på første hjemmeseier

KFUM har imponert stort denne sesongen. Seriens eneste hovedstadslag rykket i fjor opp til Eliteserien, og spiller sin første sesong på øverste nivå noen sinne. Kåffa ligger etter halvspilt serie som nummer seks på tabellen med 21 poeng. 

Til tross for den imponerende sesongen må vi kunne si at KFUM har plagdes litt på eget gress i år. Borte har laget tatt flere imponerende seire, blant annet borte mot Molde sist helg. Nykommerne tok også tre poeng i Trondheim 16. mai. Det er kun Glimt og KFUM som har vunnet på Lerkendal i år. Totalt har KFUM vunnet fem bortekamper og tok blant annet ett poeng i Bodø i mai. Det gjør at laget ligger som nummer tre på bortetabellen i år. Glimt leder forøvrig bortetabellen med seks seire og to tap

Men hjemmetabellen er et trist skue for de som er glade i KFUM. Kåffa ligger helt sist, med kun fire poeng på fire uavgjort. Med andre ord har KFUM enda ikke vunnet i Eliteserien på hjemmebane. 

Se høydepunktene fra da KFUM slo Molde borte 3–2 sist helg: 


På bortebane har KFUM som nevnt slått Molde og RBK. I tillegg har de slått Tromsø (2–1), Haugesund (1–0) og Sarpsborg 08 (2–0). Hjemme har poengene kommet med 1–1 mot HamKam (ble spilt på Intility), 0–0 mot Brann, 0–0 mot Odd og 3–3 mot Sandefjord. 

Uansett litt laber poengfangst på hjemmebane har KFUM imponert stort i Eliteserien og kommer garantert til å plage Glimt når lagene møtes på Ekeberg på lørdag klokken 16:00. 

For statistikknerdene

Glimt og KFUM har møttes én gang før. Det var i mai og kampen endte 2–2. Albert Grønbæk og Jens Petter Hauge er Glimts mestscorende i innbyrdes oppgjør mot KFUM med ett mål hver. 

Slik har de siste oppgjørene endt: 

ÅrstallHjemmelagBortelagResultatGlimts målscorereTurnering
2024Bodø/GlimtKFUM2-2Grønbæk, HaugeEliteserien

Se høydepunktene fra da lagene sist møttes nedenfor: 


Annonse fra Eliteserien: