Haugesund 20240602. Bodø/Glimts Patrick Berg (i midten), målscorer Ulrik Saltnes, Odin Bjørtuft og Jostein Gundersen jubler etter 1-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Bodø/Glimt på Haugesund Sparebank Arena. Haugesunds Sory Ibrahim Diarra (t.v) Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Ny hjemmekamp mellom Europa-reisene

Lørdag sees vi igjen på Aspmyra

Annonse:

På Aspmyra på lørdag er det endelig duket for hjemmekamp igjen. Bodø/Glimt har vært ute på reise, både i den norske og latviske hovedstaden den siste uka, men nå er de helgule tilbake i den nordnorske hovedstaden for å kjempe om nye hjemmepoeng. 

Det har vært gode og lovende takter over Bodø/Glimt i det siste, i alle fall på hjemmebane. Glimt har vunnet de siste tre hjemmekampene og vi må tilbake til slutten av mai, da Sandefjord klarte 1–1 på Aspmyra for å finne sist et lag dro fra Bodø uten tap. Selv om spillet har sett bedre ut enn like før ferien har det ikke vært like enkelt for Glimt på bortebane de siste ukene. 

Dersom vi ser bort fra kampen i Riga i midtuka, hvor Glimt vant 3–1 har Glimt to kamper på rad uten seier i Eliteserien. Kampene kommer tett som hagl i tiden fremover. Lørdag venter Haugesund på Aspmyra, før Glimt i starten av neste uke reiser til Białystok i Polen for å spille om avansement i Champions League. 

Bodø/Glimt er videre i Champions League. Se scoringen her: 

På vinnersporet

Som nevnt har Glimt virkelig fått opp dampen på hjemmebane. Siden fotballferien i juni har de helgule vunnet alle tre kampene på Aspmyra. I tillegg står Glimt igjen med tolv scoringer og kun to innslupne på samme kamper. 

På besøk til Aspmyra kommer et Haugesund-lag som har vært mye plaget denne sesongen, og i skrivende stund ligger araberne på tredje siste plass i Eliteserien. Ikke at det nødvendigvis sier så fryktelig mye om styrkeforholdene mellom lagene. I alle fall ikke i en enkeltkamp. Mot laget som ligger helt sist, Sandefjord har Glimt kun tatt ett poeng av seks mulige denne sesongen. 

S Bodø/Glimt-Odd (3-1) 19.07.2024 19:00 Aspmyra stadion
U KFUM-Bodø/Glimt (1-1) 27.07.2024 16:00 KFUM-Arena
S Bodø/Glimt-Haugesund (4-2) 03.08.2024 18:00 Aspmyra stadion
Eliteserien
TV 2
U Viking-Bodø/Glimt (1-1) 10.08.2024 18:00 SR-Bank Arena
S Bodø/Glimt-Sarpsborg 08 (6-0) 24.08.2024 16:00 Aspmyra stadion

For to uker siden var Odd fra Skien på besøk i Bodø. Laget som ligger på plassen mellom Haugesund og Sandefjord måtte reise hjem med 1–3 i sekken og null poeng. Ingen lag har foreløpig maktet å slå Bodø/Glimt på Aspmyra denne sesongen (Jada, vi husker Lillestrøm i cupen). 

Sist uke spilte Glimt 1–1 på bortebane mot KFUM i en tøff affære. Alle trodde Glimt sikret seg tre poeng helt på tampen av kampen, men VAR overstyrte dommeren og frarøvet Kasper Høgh vinnermålet. Dermed ble det bare ett poeng for Glimt, som likevel fortsatt leder Eliteserien. På plassen bak jager Viking. Siddisene tapte for to uker siden mot nettopp Haugesund og er seks poeng bak Glimt med én kamp mindre spilt. Lagene møtes innbyrdes lørdag om én uke. 

Trøblete halvår

Utenom den nevnte seieren mot Viking har det ikke vært mye å juble for i Haugesund den siste perioden. Riktignok har FKH tatt poeng fra både Viking og Brann, som ligger som nummer to og tre på tabellen i løpet av juli, så de er slett ingen kasteball i ligaen. Likevel går det langt mellom høydepunktene.

Forrige uke tapte Haugesund 3–4 borte mot Sandefjord. Hjemmelagets vinnerscoring kom langt inn i overtiden etter at Haugesund hadde hentet opp 1–3 til 3–3. Forrige FKH-seier kom hjemme mot samme klubb, Sandefjord 26. mai.

Fem seire på 15 kamper er nok til at Haugesund foreløpig ligger utrygt plassert på en kvalifiseringsplass. Det hører med til historien at laget har to kamper færre spilt en Odd på plassen bak, og én kamp mindre spilt enn de fleste andre lagene i nedrykkskampen. Det er uhyre jevnt i bunnen av Eliteserien, og hvert eneste poeng kan gi enorme utslag på tabellplasseringen. 

For ganske nøyaktig to måneder siden møttes Bodø/Glimt og Haugesund på Haugalandet. En kamp, der Bodø/Glimt dominerte endte til slutt med en meget viktig 1–0-seier for Glimt etter en lekker scoring av Ulrik Saltnes. 

For statistikknerdene

Glimt og Haugesund møtes for 33. gang i tellende kamp lørdag. Det er Bodø/Glimt som har det statistiske overtaket før kampen, men det er først og fremst på grunn av Glimts hjemmekamper.

For nordlendingene har vunnet 14 av de 32 spilte oppgjørene, mens Haugesund har vunnet nøyaktig halvparten så mange med sine syv seire. I Haugesund er det dessuten noe jevnere, selv om Glimt også er foran der. Glimt har vunnet seks av 16 kamper mot Haugesund på bortebane, mens seks har endt med poengdeling og Haugesund står med fire hjemmeseire mot Bodø/Glimt.

I fjor vant Bodø/Glimt 2–1 på hjemmebane mot Haugesund etter at gjestene fikk en meget tidlig ledelse. Faris Pemi Moumbagna og Sondre Sørli sørget til slutt for Glimt-seier med hver sin scoring. Glimt har et godt tak på Haugesund hjemme, men vi skal ikke lenger tilbake enn til 2022-sesongen for å finne sist rogalendingene dro hjem fra Bodø med poeng. Den gang endte det 1–1 i en tung og skuffende kamp for Bodø/Glimt. 

Bodø/Glimt scorer i snitt 2,3 mål per kamp når de spiller hjemme mot Haugesund. På 16 oppgjør har Glimt en målforskjell på 37–24 og 13 plussmål innbyrdes. Hvem som stikker av med flest scoringer på lørdag vil tiden vise. 

Siste ti (11) kamper mot Haugesund: 

ÅrHjemmelagBortelagResultatTurnering
2024HaugesundBodø/Glimt0–1Eliteserien
2023HaugesundBodø/Glimt1-3Eliteserien
2023Bodø/GlimtHaugesund2-1Eliteserien
2022Bodø/GlimtHaugesund1-1Eliteserien
2022HaugesundBodø/Glimt1-4Eliteserien
2021HaugesundBodø/Glimt2-2Eliteserien
2021Bodø/GlimtHaugesund2-0Eliteserien
2020HaugesundBodø/Glimt0-4Eliteserien
2020Bodø/GlimtHaugesund6-1Eliteserien
2019Bodø/GlimtHaugesund2-2Eliteserien
2019HaugesundBodø/Glimt1-1Eliteserien
Annonse fra Eliteserien: