Isak Dybvik Määttä peker på Glimt-logoen på drakten han har på seg foran gule lys og en røyksky

Dybvik Määttä er ny Glimt-spiller: – Glad for å være på plass

Isak Dybvik Määttä er Glimts nyeste tilskudd

Annonse:

Presse og media kan bruke bilder på denne lenken i forbindelse med pressemeldingen. Bildene krediteres tydelig "Kent Even Grundstad"

Den 22 år gamle Isak Dybvik Määttä kom onsdag kveld til Bodø og hans nye hjemmebane, Aspmyra. Der gjennomførte han den medisinske sjekken og satte pennen på papiret som binder han til Bodø/Glimt ut 2028-sesongen. 

– Jeg er veldig glad for å være på plass og jeg gleder til det som kommer de neste dagene, sier Määtä i sitt første intervju med glimt.no. 


Anvendelig spiller

Dybvik Määttä kommer til Glimt fra den nederlandske klubben FC Groningen hvor han har spilt siden overgangen fra Aalesund i 2022. Määttä har spilt over 60 kamper for Overige bijnamen (Gårdbrukerne) siden han forlot norsk fotball, og notert seg for én scoring. Nå vender han tilbake til hjemlandet, men det blir nytt hjemfylke, ny hjemby og ny hjemmebane. 

Se det første Glimt-intervjuet med Määttä i videovinduet nedenfor: 

Dybvik Määttä står oppført som forsvarsspiller og foretrekker en plass på venstreback, men 22-åringen er også åpen for andre posisjoner: 

– Jeg tenker jeg kan bekle flere roller. Det er først og fremst som venstreback jeg kommer hit, men jeg har også spilt mye høyre- og venstrekant. Føler også jeg kan spille i de posisjonene, sier Määtä, som offisielt blir Glimt-spiller når overgangsvinduet åpner 17. juli. 

Isak Dybvik Määttä jubler for scoring for Aalesund mot Jerv på Color Line Stadion i 2022
Isak Dybvik Määttä jubler for scoring for Aalesund mot Jerv på Color Line Stadion i 2022

Vil spille i Europa

I hans første sesong i Nederland rykket Groningen ned fra Æresdivisjonen, i en sesong der Dybvik Määttä spilte 33 kamper. Forrige sesong noterte han seg for 34 kamper i klubbens opprykkssesong. Unggutten står med 27 kamper for AaFK i Eliteserien og 25 kamper i OBOS-ligaen i tillegg til syv NM-kamper og scoret fem mål for tangotrøyene i løpet av sine år i Jugendbyen. 

Isak Dybvik Määttä i sin nye hjemmedrakt
Isak Dybvik Määttä i sin nye hjemmedrakt

Nå venter også kvalifisering til Europa og et potensielt gruppespill til høsten. Det er noe som trigger unggutten. 

 Selvfølgelig så er Europa interessant, man har lyst til å spille mot de beste lagene, så det har selvfølgelig noe å si. 

Ønsket

Määtä er ærlig på at han har fulgt med Bodø/Glimt de siste årene. 

– Jeg har følt meg veldig ønsket her, og det Glimt har gjort de siste årene i Norge har vært veldig stort. Jeg gleder meg til å en del i det. 

– Glimt har vist interesse før også, så det er godt å føle seg ønsket, det er også en god grunn tila jeg velger å komme hit. 

Se scoringen Dybvik Määttä leverte for AaFK hjemme mot Jerv i 2022: 

Se scoringen Dybvik Määttä leverte for AaFK borte mot Odd i 2022:

Annonse fra Eliteserien: