En smilende Glimtvis-spiller med Bodø/Glimt-drakt og Bodø/Glimt-caps holder rundt en TIL-spiller på Aspmyra stadion i Bodø i juni 2024 mens spillere og trenere fra andre lag virmler rundt under NM i gatefotball 2024

Deltar på sin første turnering siden NM

I dag ble den rørende videoen fra NM i gatefotball publisert. Samtidig ankom Glimtvis Ranheim for å spille regionsturneringen.

Annonse:

Gatelaget Glimtvis har akkurat ankommet Trøndelag for å delta på sin første regionsturnering. Turneringen blir også den første de deltar på, siden de var med å arrangere NM i gatelag for rundt to måneder siden.

Startet NM med midnattsoltur til Keiservarden

26.– 28. juni ble NM i gatefotball for første gang arrangert i Bodø. 500 deltakere fra hele Norge deltok på det som ble tidenes største turnering for gatelag i Norge. Deltakerne ankom Bodø onsdag, og startet med en minneverdig midnattsoltur til Keiservarden. Kampene ble spilt på Aspmyra stadion og Aspmyra kunstgress torsdag og fredag.

Onsdag 27. juni var gatelag fra hele Norge samlet på Keiservarden i Bodø. Foto: Kent Even Grundstad
Onsdag 27. juni var gatelag fra hele Norge samlet på Keiservarden i Bodø. Foto: Kent Even Grundstad

– Turneringen gikk over all forventning! Det bel spilt masse god fotball, vi fikk et nydelig vær og byen ble fylt med fornøyde turneringsdeltakere. Mottoet til Fotballstiftelsen er «samhold på ekte», og jeg synes turen til Keiservarden var nettopp det. I tillegg viste Bodø seg fra sin aller beste side værmessig og vi inntok kveldsmaten i midnattssolen. Dette håper jeg vil være et godt minne for alle som deltok, forteller trener for Glimtvis, Cato Moan.

Få et unikt innblikk i NM i gatefotball og ta del i fotballgleden i videoen under.

Deltar i sin første regionsturnering

Søndag 1. september satte 12 spente spillere seg på nattoget til Trondheim. Med seg på turen har de som vanlig trener Cato Moan, sammen med Linn Wold Lyngseth i støtteapparatet. For første gang siden NM, skal Glimtvis igjen spille fotballkamp.

Trener for Glimtvis, Cato Moan. Bildet er tatt på Keiservarden, under NM i gatefotball.
Trener for Glimtvis, Cato Moan. Bildet er tatt på Keiservarden, under NM i gatefotball.

Regionsturneringen skal spilles på Ranheim 2. og 3. september. Her skal Glimtvis møte gatelagene til Ranheim, Rosenborg, Ålesund, Kristiansund, Molde og Tromsø.

– For oss har det stor verdi å møte de andre gatelagene i Fotballstiftelsen. Da får vi spille kamper, og kanskje aller viktigst; møte gamle og nye venner. Målet med turen er som alltid å ha det gøy, gjøre vårt beste og bidra til godt samhold og inkludering, forteller Moan.

Det er ikke første gang Glimt-partner SJ Norge fraktet gatelaget til kamp. Togselskapet har bidratt med å sende laget på tur, helt siden de ble partner i 2021.

– Vi er veldig takknemlig for at SJ hjelper oss med å dekke kostnader knyttet til reisen. Å få drahjelp av Glimt-partnerne er vi helt avhengige av, for å kunne delta på turneringer. Dessverre er det få gatelag i Nordland, så å spille kamper innebærer ofte reising, da er SJ Norge god å ha! Natten tilbragte vi i sovekupeer - den perfekte oppladingen til turnering, avslutter Moan.

Annonse fra Eliteserien: