Sondre Brunstad Fet holder rundt Victor Boniface på benken på Ullevaal under cupfinalen mot Molde i 2022

Bundesliga-stjerna før Union-kampen: – Han er en av de beste jeg har spilt med

Victor Boniface skal se gamle venner i Belgia

Annonse:

Torsdag denne uken møter Bodø/Glimt belgiske Royale Union Saint-Gilloise i Europa League. I den anledning slo vi på tråden til den tidligere Glimt-spissen Victor Boniface. 

Nigerianeren som nå herjer i tysk fotball for Bayer Leverkusen, forlot Bodø/Glimt til fordel for nettopp Royale Union Saint-Gilloise (heretter omtalt kun som Union) sommeren 2022. I den nyeste episoden av podkasten 4-3-3 forteller han om sitt forhold til de to klubbene. 

– De tok veldig godt imot meg i Belgia. På samme måte som Bodø/Glimt er Union en familieklubb. De tok vare på meg både på og utenfor banen, forteller Boniface på linje fra Tyskland dagen før han og Bayer Leverkusen møter AC Milan i Champions League. 

Et veldig godt fotballag

Union har nok forandret seg litt siden Boniface spilte der for et par sesonger siden, men storscoreren forteller oss at Glimt kan vente seg et møte med et godt fotballag, som ifølge Boniface minner litt om Glimt. 

– De er interessert i å spille ball. De er som Glimt, de vil spill. De er gode både med og uten ball, sier han og avslører at han skal på stadion torsdag kveld for å se sine to tidligere klubber mot hverandre. 

– Det blir en veldig interessant kamp. Supporterne er der også for dem når de spiller på hjemmebane. 

Boniface erkjenner at det er litt annerledes for Union når de ikke spiller på sin vante hjemmebane i kampene i Europa. Union spiller nemlig til vanlig på et litt mer intimt stadion enn det Glimt skal spille på førstkommende torsdag. 

– Hvis Philip sier det er det sant

Glimt-spiller Philip Zinckernagel sa i helgens episode av 4-3-3 at Union minner litt om Brann i spillestil. Zinckernagel har nylig erfaring fra belgisk fotball, og burde ha kontroll på hva som venter Glimt i Union.

Vi spurte Boniface om det samme. Han erkjenner at han ikke har helt kontroll på Brann for tiden. 

– Jeg spilte bare mot Brann et par ganger, så jeg vet ikke helt. Hvis Philip sier det, så er det sant. Han spilte mot Union i fjor, så han kjenner både Union og Brann bedre enn meg. 

– Har Glimt sjans mot Union, tror du?

– Begge lag er gode, men jeg respekterer at Glimt alltid er seg selv uansett motstander. Hadde kampen gått i Bodø hadde Glimt kunne slå hvem som helst. Det blir litt tøffere i Belgia. Det blir en vanskelig kamp for begge lag. 

– Vi som spiller fotball, vi vet

I den ferske 4-3-3-episoden innrømmer Boniface at han fortsatt følger Bodø/Glimt tett, og at han har flere gode venner fra tiden i Bodø. Han gleder seg på lagets vegne når det går bra, og spesielt én spiller gleder ekstra. 

– Jeg er veldig glad på Sondres vegne. Sondre Fet er tilbake fra skade nå. Han er en av de beste spillerne jeg har spilt med. 

Selv om Boniface nå spiller i Tyskland og Champions League er det altså få som kan måle seg med Glimts midtbanespiller, Sondre Brunstad Fet. 

– Da han var tilbake fra trening sendte jeg han en melding og sa at jeg var glad på hans vegne. Jeg vet hvor god han var da jeg spilte med han. Jeg kan godt si at han er en av de beste jeg har spilt med. Sondre er undervurdert, for han er ikke typen som scorer mål eller gir deg assist i hver kamp, men det han gjør på banen ...

– Vi som spiller fotball, vi vet. Jeg respekterer og liker han. Han er SÅ god, skryter Boniface. Uhemmet. 

Hvem heier du på på torsdag?

– Begge! Jeg kan feire uansett hvordan det går, smiler tysklandproffen. 

Vil du se hele intervjuet med Victor Boniface? Se intervjuet i videovinduet nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: