Morten Konradsen kommer hjem
En gladsak på overgangsvinduets siste dag: Morten Konradsen har signert med Bodø/Glimt.
Konradsen har signert en treårskontrakt med de gulkledde.
- Det føles godt å være tilbake. Jeg gleder meg veldig til å komme igang. Trene, spille og bidra på laget, sier han.
- Jeg dro fra Bodø/Glimt da jeg var halvskadet, og jeg fikk en dårlig avslutning, så jeg kjenner på at jeg har lyst til å få ut mitt potensial. Jeg vil spille godt, og se hvor bra jeg er og hvor bra jeg kan bli, fortsetter Konradsen.
Sportslig leder og trener i Glimt, Aasmund Bjørkan, er glad for at Morten signerer.
- For det første er vi kjempeglade for at Morten har lyst til å komme hjem til Bodø og oss i Glimt. Han er en ekte Glimtgutt og vi skal sammen med han arbeide hardt for at han skal nå sitt fulle potensiale og nå sine mål som fotballspiller, sier han.
Bygge opp grunnstamme
Bjørkan understreker at han mener dette illustrerer hvorfor det å bygge opp en grunnstamme med lokal utviklede spillere (LUS) er så viktig.
- I 2016 lagde jeg et kart som viste hvor mange LUS spillerne vi har i Bodø/Glimt. Fra Thomas Jakobsen som er født i 1983, og ned til Morten Konradsen og Mathias Norman som er født 1996, finnes det i snitt ca 0.15 LUS som spiller i klubber på bra nivå. Fra 1996-kullet og nedover har vi nå et snitt på cirka 2 LUS per årskull. Dette er en radikal økning som Glimt som klubb vil nyte godt av i årene fremover, understreker han.
- Poenget med LUS-spillerne er ikke at alle kommer til å være i Glimt hele karrieren. Tvert imot. Spillere reiser ut for å ta steg og få erfaring, som Morten nå har gjort, det er helt naturlig og også kanskje nødvendig, sier Bjørkan før han fortsetter.
Poenget er at LUS-spillerne ofte kommer tilbake, med erfaring, ny modenhet og med et oppriktig ønske om å bidra for Bodø/Glimt.
Utvikle egne spillere
En bør merke seg ungdomslinja i Bodø/Glimt. I forrige kamp mot Strømsgodset stilte Glimt med en 2000 gutt, en -99 gutt, en -98 gutt og en -97 gutt fra egen utviklingsavdeling. Tre av dem fra start. Klubben er også godt over sitt mål nedfelt av styret om 10% spilletid til egenutviklede spillere under 23 år.
- Vi har et knalltydelig fokus på å utvikle egne spillere i Glimt. Men, når våre nye LUS generasjoner er så unge, medfører det noen utfordringer. Vi ønsker jo å stabilisere oss som et godt og solid Eliteserielag. Husk at fotballspillere ofte har sin beste periode rundt 27-års alderen. De unge må finne balansen mellom å jobbe knallhardt og sette store krav til seg selv og sine omgivelser, med tålmodighet og forståelse for at ingen trær umiddelbart vokser inn i himmelen, sier Bjørkan.
- Mathias Normann, med sitt utlån i Alta før han kom tilbake til Glimt, og så videre til Brighton, er et godt eksempel. Nå også Morten, som etter et drøyt år i Trondheim og Rosenborg finner ut at han tror Glimt og Bodø er best for hans utvikling. Igjen, vi er utrolig glade for at Morten er kommet hjem og vil gjøre alt vi kan for å hjelpe han til å ta steg og oppnå sine mål, avslutter en glad Aasmund Bjørkan.